1. Home
  2. Conflictcoaching

Conflictcoaching

Hoe hou je het gesprek gaande als dat zo lastig voelt? 

Weerstand, gedoe, conflict. We komen allemaal wel eens in een situatie waarin het schuurt. Het kan als lastig en tijdrovend voelen, terwijl jij op tijd je doel wil bereiken, het gewoon prettig wil hebben in een gesprek.

Weerstand kan je ook zien als iets waardevols. Het is vaak een signaal dat mensen onbewust trouw zijn aan iets dat verloren dreigt te gaan, of dat niet voldoende wordt (h)erkend. Ik nodig je uit om met zachte ogen te gaan kijken naar de verschillen en samen op zoek te gaan naar het goud dat erin verscholen zit.

Als je met zachte ogen kijkt, wat zie je dan door de hardheid heen, welk verlangen ligt eronder? Bij de ander, en bij jou zelf? En hoe kan je dit toepassen in jouw dagelijks werk, wat heb jij nodig? Hoe kan je dit toepassen in je dagelijkse leven? Hoe hou je het gesprek gaande, juist als dat zo lastig voelt. Daar help ik jou graag bij.

1 vraag, 1 gesprek, 1 perspectief

Je hebt een concrete vraag over een situatie met weerstand of je zit in een conflict. Tijdens een dagdeel waarin we 1 op 1 werken, ontrafelen we de situatie waarin jij je bevindt. Met een tafelopstelling creëren we helderheid over de situatie en jouw eigen rol daarin. In een telefonisch vervolggesprek kijken we terug op wat het jou heeft gebracht.

  • Op aanvraag
1 x 3 uur
Eindhoven of op locatie

4 x 4 meervoud aan perspectief: meer gemak in moeilijke gesprekken

Lastige gesprekken, wie kent het niet? Hoe blijf je open als het lastig wordt? Hoe hou je contact met de ander als je erg geraakt bent? In een groepje van vier gaan we hiermee in vier bijeenkomsten aan de slag. We werken met dialoog, intervisievormen en kleine systemische oefeningen.

  • Vier bijeenkomsten. Start in overleg met deelnemers.
4 x 3 uur
Eindhoven of op locatie

Bemiddelings gesprek

Ben je in een situatie terecht gekomen waarbij je denkt dat een onafhankelijk gespreks-begeleider iets kan betekenen om het conflict op te lossen. Dan wil ik graag met jullie meekijken of ik hierin iets kan betekenen. Wat helpt is om niet te laat eventuele hulp in te schakelen. Bij een te grote escalatie kan het lastig zijn om weer contact te laten ontstaan en is soms de enige weg om uit elkaar te gaan.

  • In overleg
In overleg
Eindhoven of op locatie