1. Home
  2. Dialoogcoaching

Dialoogcoaching

Zo’n tien jaar geleden ontdekte ik de kracht van dialoog. Een eeuwenoude gesprekvorm met grote actuele waarde in de huidige tijd. Door te vertragen, openhartig te luisteren, je oordeel niet leidend te laten zijn, en van daaruit ervaringen uit te wisselen rond een thema, kan je de wijsheid van de groep en al haar verschillen, ontsluiten. Een wijsheid die groter is dan de afzonderlijke inbreng van iedere deelnemer apart.

Door mensen te leren hoe je een dialoog kunt voeren, wil ik bijdragen aan dialoog als vanzelfsprekende vorm van gesprek, juist als het lastig en spannend is. Daarnaast organiseer ik (online) dialoogcirkels rond levensthema’s  als leiderschap en volgerschap, veerkracht en draagkracht, afscheid en nieuw begin, weten en ‘niet-weten.

De kracht van dialoog 

Online dialoogcirkels voor vrouwen – wijsheid uit de seizoenen

Iedere twee maanden komen we online bij elkaar voor een ontmoeting in een dialoogcirkel. Iedere keer staat een ander levensthema centraal, of een actueel thema dat in de samenleving speelt. Een moment van delen, reflectie en betekenis geven. Het is mogelijk je in te schrijven voor één cirkel of voor meerdere cirkels in 2022.

  • 9 juni
  • 8 september
  • 10 november
  • 21 december
19.30 - 21.00 uur
Online

Zoek je een dialoogbegeleider voor jouw organisatie?

Op verzoek fungeert Babette als neutrale gespreksleider in een open groepsgesprek gericht op verheldering en wederzijds begrip met ruimte voor verschillen. Dit voorkomt een overtuigingenstrijd en stimuleert diepgang, wat kan leiden tot meer gemeenschappelijk besluiten nemen. Op locatie of online, het kan allebei.

  • Op aanvraag
In overleg
Op locatie of online

Wil je leren dialogiseren?

Het voeren van een gesprek op dialogische wijze vraagt misschien wel wat anders dat wat je gewend bent. Zeker in een situatie met veel verschillende meningen en onzekerheid, kan je dat als lastig ervaren. Ik ondersteun je graag in het ontwikkelen van jouw dialogische vaardigheden en houding.
Individueel of in een groep van bijv. collega's.

  • Op aanvraag
In overleg
In company of individueel

‘Kampvuur’ gesprekken voor vrouwen

In een prettige, huiselijke omgeving, in een kleine groep vrouwen, met elkaar van gedachten wisselen over thema's die op dat moment in je leven spelen. Met de intentie om op een open en milde manier te kunnen blijven kijken naar dat wat er is op dat moment, juist als dat lastig is.

  • 2 april | 1e zaterdag vd maand
2 uur
Eindhoven