1. Home
  2. Aanbod
  3. Agenda
  4. 4 x 4 meervoud aan perspectief: meer gemak in moeilijke gesprekken

Samen het goud in de weerstand benutten

4 x 4 meervoud aan perspectief: meer gemak in moeilijke gesprekken

Conflicten en gedoe horen bij het leven. Ik las ooit ergens, het is een wonder dat we niet meer met elkaar in conflict zijn, want mensen verschillen van elkaar. En waar mensen verschillen is er een basis voor conflict. En toch gaat het in samenwerkingen en het samenleven vaak goed. Gelukkig maar. En soms ontstaat er toch gedoe. Als projectleider, teamleider, als mens in een privé situatie, krijg je soms te maken met weerstand. Bij impactvolle veranderingen en gebeurtenissen kan je dat eigenlijk al verwachten. Dan is het fijn om daar op voorbereid te zijn.

Hoe herken je dat iets gaat escaleren? En hoe ga je daar dan het beste mee om? Wat werkt het beste? Wat kan je beter niet doen.

In een kleine, veilige groep van 4 personen, gaan we hiermee aan de slag. Iedereen krijgt, in deze kleine setting, voldoende ruimte om de eigen situatie, gesprekken en patronen te onderzoeken.

Dit aanbod past bij jou, als je wil ontdekken en leren hoe je gesprekken kan voeren wanneer het lastig is. Waardoor wordt jij geraakt waardoor je je sluit? Hoe kan je open blijven in het contact met de ander, juist als je geraakt wordt. 

  • Vier bijeenkomsten. Start in overleg met deelnemers.
4 x 3 uur
Eindhoven of op locatie
€ 495,00
4 deelnemers

Wat komt aan bod?

Langs verschillende thema’s onderzoeken we hoe jij je verhoudt tot weerstand en conflict.

  • Hoe herken je het potentieel van een conflict en weerstand?
  • Waar zit voor jou en de ander de angel in het conflict?
  • Wat zijn jouw patronen in het omgaan met lastige gesprekken?
  • Welke vaardigheden en houding heb je nodig voor het voeren van een gesprek over een moeilijk onderwerp?
  • Hoe herstel je het contact als de communicatie is gestopt?

Er is volop ruimte om het programma af te stemmen op individuele behoeften. Daar zorgen we met elkaar voor.

We starten met een individuele intake, waarbij jouw leervraag of ontwikkeldoel centraal staat.

In een kleine groep van vier personen ontmoeten we elkaar maandelijks in mijn werkruimte in Eindhoven of op locatie bij een in-company groep. Vier maanden achter elkaar. We werken met opstellingen, oefeningen, theorie en intervisiemethodieken. Tussentijds krijg je praktijkopdrachten mee.

Groep start bij vier deelnemers.

Het is zo voelbaar dat Babette veel ervaring heeft in het omgaan met conflict en voeren van gesprekken over schurende onderwerpen. Ze weet waar ze het over heeft en neemt iedereen op een prettige en interactieve wijze mee in de materie.

Kinderopvangorganisatie
Manager