1. Home
 2. Aanbod
 3. Leiderschapcoaching
 4. Wil je leren dialogiseren als leider?

Wanneer luisteren overgaat in luisteren om te begrijpen, kan er contact ontstaan

Wil je leren dialogiseren als leider?

Dialoog is een onderzoekende en verbindende gespreksvorm, waarmee je contact, draagvlak en commitment kunt creëren. Je schept bewust of onbewust steeds opnieuw een omgeving met je eigen manier van waarnemen, spreken en luisteren. Jouw manier van gesprekken voeren bepaalt hoe je in elke situatie uitnodigt tot dialoog en contact. Hoe doe je dat eigenlijk, een dialoog voeren? In een 1 op 1 gesprek, of in een groep? Welke patronen helpen en welke weerhouden je? Wat hebt jij nodig om de dialoog als gespreksvorm in te zetten?

In een individueel ontwikkeltraject of in een groep van gelijkgestemden kan je dialogiseren leren. Thema’s die hierbij bijvoorbeeld aan bod komen:

 • zicht krijgen op het potentieel van dialogiseren bij verandering, gedoe of weerstand
 • oefening in vaardigheden en houding die je nodig hebt om een dialoog te voeren
 • inzicht krijgen in jouw patronen en belemmeringen in het voeren van gesprekken wanneer het schuurt
 • sparren over hoe jij als teamleider dialoog kunt inzetten in een verandertraject, en wat jij zelf daarin nodig hebt

Dit aanbod past bij organisaties en professionals die willen leren hoe ze vanuit een dialogische houding en met dialogische vaardigheden gesprekken kunnen voeren.

 • Op aanvraag
In overleg
In company of individueel
In overleg
Individueel of in een groep

Welke aanpak past bij jou?

We starten altijd met een intakegesprek, waarbij jouw ontwikkelvraag centraal staat. Vervolgens zijn er verschillende mogelijkheden:

 • we hebben drie tot zes coachgesprekken, waarin we toewerken naar dat wat jij graag zou willen ontwikkelen op het gebied van dialoog
 • je kiest voor een jaartraject, waarin we in vijf reflectiegesprekken vertragen, oefenen, ontdekken, leren. Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld met jouw team in een veranderingsproces zit, waarbij je het belangrijk vind om gedurende het hele proces open te blijven communiceren en de dialoog hierbij wil inzetten als gespreksvorm
 • we maken een groepstraining op maat, in company, helemaal aansluitend wat past bij jouw organisatie. Wanneer je in jouw organisatie aan de gang wil gaan met dialoog, bijvoorbeeld met een team, kan het zinvol zijn om in een training met elkaar te gaan ontdekken wat het betekent om een dialoog te voeren. Dan leer je en van mij en van elkaar.

Ik wilde vooral meer de essentie van de dialoog leren begrijpen en hoe ik het in mijn werk in individuele en teamgesprekken meer in kan zetten. Het zelf begeleiden van de dialoog zag ik niet als iets wat ik zou gaan doen, maar daar heb ik mezelf positief in verrast. Geheel dankzij de veilige en stimulerende omgeving die Babette heeft weten te creëren.

Zorginstelling
Communicatie adviseur