1. Home
  2. Inspiratie
  3. ‘Een kaartenbak aan ervaring’

‘Een kaartenbak aan ervaring’

Hoe mooi is het om mijzelf opeens bewust te worden van alles wat ik in het al wat verder liggende verleden in mijn werk hebt gedaan, op hoeveel plekken ik ben geweest, met hoeveel mensen ik heb samengewerkt. Mij realiserend dat alles wat ik ooit heb gedaan, dat iedereen wie ik heb ontmoet bijgedragen heeft aan wie ik nu ben, wat ik nu te bieden heb. Dierbaar onverwacht moment van reflectie.

En dan vond ik eindelijk het moment, om de kaartenbak met honderden visitekaartjes, die al zo’n 25 jaar op de vensterbank staat, eens op te ruimen. Ja, echt, ik heb ze bewaard.

Ik bladerde er doorheen. Een heel werkend leven schiet aan mij voorbij.

Contacten uit mijn tijd bij het adviesbureau CMC, bij de Nederlandse Spoorwegen, bij de gemeente Eindhoven, bij Philips en High Tech Campus Eindhoven.

(Landschaps)architecten, vormgevers, tekstschrijvers, strategisch adviseurs, trainers, evenementenaanbieders, directeuren, projectleiders, docenten.

En collega’s, zoveel collega’s, met wie ik soms nog altijd contact heb, en ook collega’s die ik al heel lang niet meer heb gezien.

Wat zou er van iedereen geworden zijn? Wie is er nog werkzaam bij de organisatie die op het visitekaartje staat, wat zou de focus in het werk zijn op dit moment, er sommigen zijn ook vast al niet meer aan het werk, misschien zijn sommigen van hen al overleden…

Wie zou er net zoals ik, een andere focus hebben gekozen?

Wauw, bijzonder om mijn verleden zo intens in mijn NU te zien denderen.

En ik realiseer me zo dat ik de wijsheid en de ervaring van en met zoveel mensen, van zoveel activiteiten, met me meedraag en verweef in mijn huidige manier van werken en leven.